Om mig

Jag heter Maria Bom, är upphovskvinna till tre barn, tre barnbarn, ett antal manus och några utgivna böcker. Barnen kom för länge sedan och första romanen (Om natten är samma himmel mörk) blev utgiven på Idus förlag år 2014. Sedan dess har det kommit fyra barnböcker. Läs mer under “Mina böcker“.

Genom mitt liv har skrivandet alltid funnits. Ibland pockande och envist, ibland tyst och mer svårt att få tag på. Jag har totalt tre års heltidsstudier inom fältet skrivande, senast en utbildning i att skriva barnlitteratur på Växjö universitet och en kurs i “Det biblioterapeutiska arbetssättet på Ersta Sköndals högskola, 2019. Jag jobbar som bibliotekarie på Ryhovs sjukhusbibliotek där jag bland annat har biblioterapeutiska skrivargrupper och “Läsklubb” för barn på sjukhuset. Tidigare jobbade jag som sjuksköterska.

Att skriva en roman kräver envishet. Sätta sig dag efter dag och fortsätta följa de där människornas liv som vecklar ut sig framför mina ögon, i berättelsen. Fortsätta leda dem. Då och då är det magiskt, när det händer saker jag inte själv vet om. När jag berättar för mig själv samtidigt som jag skriver. När jag känner igen att det är jag som skrivit, men ändå inte riktigt.

Att skriva av sig däremot kräver inget annat än några minuter i stillhet, ett block och en penna.

Jag målar också ibland. Gärna abstrakt, det är som poesi, det finns någonting under ytan där, i lagren av färg, och mellan raderna.

Min blogg är för tillfället vilande då annat (och andras) skrivande har prioritet just nu.

Foton jag använder är mina egna eller tillfrågade vänners, alternativt nedladdade från sidor som tillåter fri användning. Om någon undrar.

 

IMG_3772

IMG_3770

“Man vill att någon ska fråga hur det gick”

Acryl på canvas- Maria Bom