Mina böcker

Jag debuterade med romanen “Om natten är samma himmel mörk” år 2014. efter det har det kommit fyra barnböcker. Läs mer om alla böckerna nedan. Om du vill köpa dem kan du göra det på en nätbokhandel, Akademibokhandeln, på respektive förlag eller beställa dem av mig, se kontakt.

Annie, Amira och kärleken 
Idus förlag, 2018

Tredje boken om Annie som ligger på sjukhus.

“Amira och jag kan prata om allting. Allting utom kärlek. Jag kan inte säga att jag är kär i henne för hon är kär i Edvin som har brutit benet.”

 

38504063_1826855647390448_3896655129935347712_n 38303969_647371275646040_6820567379269910528_n
Herr Hansson rättar till i skogen
Kikkuli förlag, 2018

20C70380-D49C-4E4E-B430-56112D270174

Herr Hansson kan inte sova för det är någon som gråter så förfärligt. Han går för att se vad som har hänt.
Detta är en bok om tillhörighet.
Boken är illustrerad av Jenny Sjödin i starka färger och bilderna förstärker textens budskap på ett fint sätt.

 

Annie och Den Andra
Idus förlag, 2016

Detta är andra boken i serien om Annie som ligger på sjukhus. Den finns nu att beställa på förlaget, Adlibris, Bokus eller av mig. Du kan provläsa här.  Läs om första Annieboken längre ner.

Pressmeddelande om boken.

ska%cc%88rmklipp-2016-11-02-17-39-19

_________________________________________________________________________

 

Morfar har berättat
Idus förlag, 2015

Boken handlar om Annie som ligger på sjukhus när hon ska börja skolan. Hon funderar på att rymma. Men så kommer en stor överraskning … En bok om ekorrar, pirr i magen och en fröken. Illustrationerna är gjorda av mångsidiga Johanna Magoria.

bok

_________________________________________________________________________

Om natten är samma himmel mörk
Idus förlag, 2014

Boken handlar om en kvinna, ett beslut, en resa, ett möte. En bro. Om att ge sig tillåtelse att leva. När man nu ändå gör det. PRESSRELEASE berättar mer om den.
Du kan att beställa boken på Adlibris, finns också hos vissa bokhandlare. Ett signerat exemplar beställer man till förmånligt pris (159:- plus frakt) direkt av mig: maria.c.bom@gmail.se

Sedan beslutet tagits kände hon sig lugn för första gången på mycket länge. Eva är på väg. Hon ska köra utmed kusten från Los Angeles till San Francisco, en ungdomsdröm, hon tycker hon är skyldig sig själv det. Sedan ska hon hoppa ifrån Golden Gate Bridge. I Los Angeles möter Eva John, läkaren som får henne att minnas hur smärtan började: barndomens ständiga rädsla, första pojkvännen och katastrofen som slog omkull allt. När hon kommer till San Francisco känns allt oroande. Staden och beslutet hon tagit ger inte alls den lättnad hon hade väntat sig. Eva börjar tvivla. Finns det en möjlighet att göra upp, istället för att ge upp?
Här kan du höra mig berätta om boken. (http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=91&artikel=5868707)
dsc_1420_555de69eddf2b357f8d9885d

_________________________________________________________________________

“Om natten…” och “Morfar har berättat” har båda erhållit Statens Kulturråds distributions- och litteraturstöd, år 2014 och 2015.

Recensioner och röster om “Om natten är samma himmel mörk”:

“Maria Bom Casselbrant bygger skickligt och stilsäkert upp sitt romanprojekt och behåller spänningen ända till slutet.” Yvonne Teiffel, Jönköpings Posten

“Jag tycker att Maria Bom Casselbrant har lyckats väl med att skildra både barndomens frikyrkomiljö och den utveckling som gör att Eva hamnar i en återvändsgränd. Skildringen är stilistiskt säker och dramaturgiskt fungerar det bra, spänningen hålls vid liv ända till sista sidan.” Inger Alestig, Dagen.

“Eva har bestämt sig för att avsluta sitt liv. Först ska hon göra en resa hon länge drömt om. I Los Angeles och under färden upp till San Fransisco möter hon människor som kommer att rubba hennes beslut. Hon börjar också bryta en lång tystnad och tillåter sig att minnas sin frikyrkliga tonårstid på åttiotalet och en tragisk händelse som påverkat hennes vuxna liv. Maria Bom Casselbrant (född 1965) debuterar med denna insiktsfulla roman om att våga möta rädslan och leva sitt liv som man själv vill och om vad möten kan göra med oss. Med ett driv i språket och en bärande romanidé är det en övertygande debut.” – Rebecca Lindskog, BTJ (Bibliotekstjänst)

“Jag blir starkt berörd av Marias roman. Rent språkligt är det en ren njutning att läsa. Grattis Maria! Och grattis alla bokcirklar! Det här är en roman som kan inspirera till många samtal, oavsett om man är troende eller ej.” Anna-Carin Collin, lektör,skrivarcoach, psykosyntesterapeut. Läs hela recensionen här.

“Ju mer jag tänker på och pratar om din berättelse, ju märkligare och viktigare framstår den! Jag har förut inte haft ord för min upplevelse. Att du så väl lyckats sätta fingret på kärnproblemen är imponerande! Boken blir någon slags upprättelse.”  Paola Johansson, bibliotekarie

“Nu har jag sträckläst din bok och blivit berörd, illa till mods och glädjestrålade glad!! Vilken bok! Hur du beskriver kärlek, människors inverkan och Evas inre resa som är fantastisk. Boken blev liksom förlösande för mig då jag läste. Du beskriver den beslutandekraft som vi har i att kunna besluta i våra egna liv.” Anna-Malin Kax, kurator

Recensioner och röster om Morfar har berättat: 

Recension Bibliotekstjänst: 
“I Maria Boms berättelse finns en vemodig ton, men också mycket längtan, hopp och styrka. Det finns också en väldigt påtaglig närvarokänsla genom att Maria Bom låter berättarperspektivet ligga hos den unga flickan. Det är ett mycket genomtänkt stilgrepp som upphäver det sentimentala anslag som skulle kunna tynga ner texten. Johanna Magorias illustrationer lyckas också kringgå sentimentaliteten, trots sjukhussängar och droppflaskor. Hon ger ett gott stöd till författarens text och växlar mellan vinjetter och helsidor. Tillsammans lyckas bild och text förmedla en känsla av hopp och förväntan.”
Publiceras i BTJ-häftet nr 19, 2015.
Lektör Ulf Malmqvist

Boktips i Barn & Cancer (Barncancerfonden tidning)
“Skolstarten som kom av sig. Annie har längtat efter att börja ettan, men nu ligger hon på sjukhus med cancer och drömmer om att rymma, men orkar inte.”
Barn & Cancer, nr 4 2015

“En mycket känslig berättelse om en skolstart som inte blir som de flesta andra.”
BokLus  (Bibliotekarier i Lunds kommun tipsar)

 

 

 

signering morfar (1)

FullSizeRender (3)

__