Påskdagar

by miobrev

Påsken har för min del förflutit i stillhet och ensamhet. Jag hyrde en liten skrivarstuga hos författaren Elisabet Öhman på norra Öland.

IMG_6243 2IMG_2454

Jag har skrivit på ett nytt barnboksmanus och ytterligare ett par projekt. Då jag inte suttit inne i stugan vid datorn har jag låtit vindarna blåsa rent huvudet, cyklande i motvind, eller tagit en promenad ner till havet.

IMG_1540

Det är vackert att se naturen med sin energi. Havets ständiga vågor som rullar in mot stenstranden. Snön låg fortfarande kvar i små fläckar, vårfloden rann över grusvägen när jag gick ner mot havet. Himlen la sig i blå och aprikos veck över Kalmarsund. Fiskebodarnas grå trä har klarat en vinter till, och det har jag med.

När kvällens mörker bara lystes upp av fullmånen väntade jag på nästa dag och om igen få gå ut på Alvarets karga landskap.

IMG_8523

Nästa morgon var allt täckt av snö, himlen hade färgen av lättmjölk, mot havet blandat med blåbär. Framåtrörelse och bakslag.

Men stugan var varm, jag fick tid att göra det jag tycker så mycket om.

IMG_8829

Tack Elisabeth för värme och omtanke, hoppas vi snart ses igen!