Mina fötter ska banne mig vara vända åt ett annat håll än Mr Trumps

by miobrev

Att leva motsatsen till Mr Presidents ideal är den enda motaktion jag kan komma på

Vad kan vi göra åt läget, förutom att fasa och bli förlamade av framtidsrädsla? Jag funderar på hur det ens är möjligt att det kan bli så här. Ett så stort land med miljontals goda människor med briljanta idéer och kärleksfulla visioner av en bättre värld. Så många människor med intelligens och kunskap måste finnas i ett så stort land, och så kunde inte en enda av dem få komma fram utan man väljer en galen idiot med snedvridna idéer om alla som inte är som han. Som är övertygad om att slå ner allt som inte gynnar honom och hans lilla ego.

Vi kan inte göra någonting åt det amerikanska valet överhuvudtaget. Det enda vi kan göra åt världsläget är det vi har makt över. Plantera ett äppelträd, stoppa in en vedpinne i brasan, älska så mycket att hjärtat bultar utanför kroppen, mata fåglarna, smeka en trötthetsfåra, läsa en bok som får oss att tro, baka ett bröd, leva motsatsen till det som skrämmer oss. Det vi kan göra är att inte tappa hoppet inför barnen, även om det känns hopplöst. Ibland gråta tills trycket släpper och hoppas att någon annan just då kan skratta. Vid mina tåspetsar börjar min väg och mina fötter ska banne mig vara vända åt ett annat håll än Mr Trumps. Om det så är det enda jag kan göra.

img_0281

Och vi kan hjälpa varandra när det blir fel.