Sagans värld. Och barnets.

by miobrev

IMG_3465

Jag känner mig glad och stolt över att vara utgiven på ett förlag som också satsar på barnböcker som har till syfte att finnas till hjälp då livet är lite svårare. Så här skriver Örebro kommun (Pedagog Örebro):

“Har du någon gång saknat barnböcker som tar upp de där känsliga och svåra sakerna i livet? Böcker att använda som underlag vid diskussioner med barn? Sådant som vi måste prata om fast vi kanske egentligen inte vill, som t.ex. rädslor, sorg eller utanförskap.

Nu behöver du inte leta längre. IDUS förlag har nämligen gett ut ett helt gäng “lätta böcker om svåra saker”. Böcker som behandlar allt från sorg och sjukdom till diagnoser och allergier. Böckerna går att köpa både enskilt och i olika bokpaket.”

Sedan presenteras de olika kategorierna; funktionsvariationer, samtal, integration och sorg. Det känns väldigt fint att min bok om Annie hamnar under ämnet samtal. Finns det något viktigare än ett samtal mellan barn och vuxna om det som händer och är jobbigt för det lilla barnet? Om jag med mina böcker kan hjälpa ett enda barn att öppna sig och prata om det som är svårt, så är jag väldigt glad. Jag vet av egen erfarenhet hur lätt det är att tystna, hur lätt det är att vara liten och duktig och inte prata om det som egentligen är alldeles för jobbigt att bära ensam.

Är du lärare, förskollärare, sjukhuspersonal, mor- eller farförälder, förälder eller du som på annat sätt kommer i kontakt med barn, se om du hittar en bok att använda för att börja ett samtal med den stora, lilla människan som hamnat i din väg. Var den som öppnar för samtal, visa att det är läkande att dela saker, det kommer barnet ha glädje av i alla sina relationer framåt i livet. Läs en bok, ge orden, följ med på äventyr, upplev sagans värld och du kanske också får följa med in i barnets inre universum.

Läs mer om Lätta böcker om svåra saker här. Eller om mina böcker.

FullSizeRender (7)