Det var en gång en … Ny bok!

by miobrev

Jag är glad! Nästa bok om Annie är äntligen helt klar och på väg till tryckeriet. Anna Westin är illustratör. Den kommer att finnas till försäljning i slutet av november. Jag är stolt och glad över att en dröm går i uppfyllelse, att skriva om barn på sjukhus. Ni som följer bloggen vet nog varför jag brinner för det.

Böckerna passar att läsa för alla barn, för barn är barn oavsett var de är någonstans. Men det finns saker som är lite extra tydliga när man är på sjukhus. Hur gör man t.ex. när man är arg, om alla hela tiden säger att man är duktig? Jo, man kan till exempel göra den arga till en annan person som man inte gillar, Den Andra. Men vad händer då om någon plötsligt säger att det är bra att vara arg? Och tänk om man börjar gilla Den Andra, för att hon hittar på bus? Om sådant kan man läsa i Annie och Den Andra.

ska%cc%88rmklipp-2016-11-02-17-39-19

Morfar har berättat är första fristående boken i serien. Den handlar om att missa saker som man längtat efter väldigt länge, som att börja skolan. Men ibland blir det annorlunda bra. Kanske bättre. Johanna Magoria är illustratör.

ska%cc%88rmklipp-2016-11-02-18-45-09

Nummer tre kommer handla om Annie, Amira och kärleken. Nummer fyra om Annie och Svängen.

Böckerna är rekommenderade för barn upp till 6 år, men det är ganska mycket text för att vara bilderböcker, så den gränsen kan nog töjas uppåt.