Jag känner mig som en kossa

by miobrev

IMG_1668

Jag sitter på verandan, äter frukost och tittar på en ko. Tänker att jag inte är helt olik den där kon. Trots de sävliga rörelserna i kroppen där hon går och betar, finns en iver. Hon tar ett steg, sträcker på halsen och rafsar snabbt tag i nästa tuva. Det är en märklig blandning av lättja och energi. Sedan kommer kalvarna fram och den tiden har jag också haft, men inte nu längre.

IMG_1705

Jag tänker på året som ligger framför, känner hur semesterns lugna ledighet börjar ändra form och förnimmer lusten för det som ska komma; arbetet med skrivandet, kursen jag kommit in på, tiden att utveckla skapandet i olika former.

Jag njuter av att fundera på hur mina dagars struktur ska se ut. Hur länge och när ska jag skriva? Ska jag ha fasta tider eller ska jag sova till jag vaknar och börja dagen då? Ska jag kanske falla in i ett skapande nattliv? När ska jag lägga mina “jobbjobb-timmar”? Ska jag styra kreativiteten eller ska kreativiteten styra mig? Jag tar inga beslut ännu, för sådant kan jag unna mig att gå och tänka på och njuta lite till av.

IMG_1687

Jag går upp till mitt arbetsrum, det känns som om jag sitter i en trädkoja när jag sitter här. Där är lärkträdet som vi knappast står ut med för att det skräpar så, men som är så vackert här uppifrån. Där är tallarna och kullen som i går (eller?) var full av liljekonvaljer. Och eldplatsen som någon murat för länge sedan.

IMG_1671

Vi fixar i mitt arbetsrum, sätter upp lampor, jag skapar inspiration. Den gamla hyvelbänken som jag hittade i ett uthus har blivit ett perfekt arbetsbord tillsammans med en näst intill oändligt lång träskiva. Jag plockar fram symaskin, taveldukar, radar upp färger och skisser, torkar blommor. Njuter av den stora lyckan att ett eget skaparrum och tid att utnyttja det har lyckats sammanfalla på ett fantastiskt sätt. Jag räknar om igen på min budget inför året och vet att det blir snålt, men när jag blir medveten om att det jag gör nu kostar en del får jag också se till att det blir värt det. Och jag ser mig omkring och känner mig otroligt rik på sådant som inte mäts i siffror. Jag kan inte förstå att när allt drar igång igen så ska jag vara kvar här. Sitta på den här stolen och titta ut genom det här fönstret.

IMG_1680 IMG_1684 IMG_1678 IMG_1672 IMG_1676 Tavlan är till salu! Se detaljer nedan.

IMG_1718IMG_1711

Eric förbereder mig inför vinterns alla eventualiteter. Häromdagen visade han mig en manick som man kunde koppla till skruvdragaren (tror jag det var?) och som då kunde fungera som en pump! Tänk bara vilka finesser. Vid vilka nödtillfällen den skulle användas känner jag mig inte säker på, men någon slags översvämningsrisk föreligger möjligen. Ett verktyg som ser ut som en luskam men som mäter former förevisades också. Nu bygger han en vedlår som jag ska ha på förstukvisten för att slippa gå ner till vedboden varje gång det brunnit ut i spisen. Det går åt mycket ved denna vinter. Huset, jag och vattnet ska hållas varmt. Ja, kom bara. Hösten, vintern, vilan, våren, livet, året på landet. Jag kan inte bli mer redo.

IMG_0111

Tavla: “Att stryka streck över gammalt”. Acryl på canvas. 50*70 cm, Pris: 4200 SEK (inkl frakt)

Mail: maria.c.bom@gmail.com