Tack och skål!

by miobrev

IMG_0411

The question is not when and how to be able to come back next time but how to bring Annamakherrig spirit home.

Så sa någon härom kvällen när vi satt och pratade, och det är så sant. Men det är också sant att det är omöjligt att ha varit med om det här, utan att förändras som människa. Det är som att någon skulle ha varit i himlen i två veckor och sedan komma tillbaka, utan att vara påverkad i grunden.

IMG_0339

Jag har svårt att förklara vad det är. Det är huset förstås, platsens ande, omgivningarna, denna oerhörda rikedom av natur och blommor. Men det som är allra mest omvälvande är människorna. Den stora ström av kärlek, uppmuntran, komplimanger, omtanke, humor och värme som omsluter en hela tiden.

IMG_0666

IMG_0681

IMG_0679

IMG_0684

(Finns det inget rent glas går det utmärkt att dricka Guinnes i en måttbunke. And you don’t have to fill it up every other second, for fuck sake.)

IMG_0894

Det har hänt svåra saker också, en morgon brann det i stora huset. Tjock rök fyllde huset, alla lyckades komma ut och inget mer än den stora gasspisen blev förstört (förutom ett lager aska över allt), brandkåren kom men då hade någon redan lyckats springa in igen och trotsa all svart rök och fått tag på en släckare och släcka. Jag kunde inte sluta tänka på vad som kunde hänt, människor kunde dött! Dessa talangfulla, levande, roliga människor som jag kommit att älska! Det gamla vackra huset med all sin konst, sina antika möbler, sina instrument och alla trädetaljer kunde gått upp i rök. Det hade varit slutet på en epok. Nu gick det bra och tacksamheten och lättnaden var så stor att det nog var fler än jag som grät efteråt. Även om det var jag (GodeGud!) som orsakade det…

IMG_0872

Jag har haft stora problem med smärtor i min ena arm. Det har varit en borrande, molande, outhärdlig smärta som fått tummen att domna bort. Den har gjort att jag vissa nätter bara kunnat sova en eller två timmar. Till slut fick jag morfintabletter den dagen sov jag åtta timmar och sedan hela natten. Tyvärr illamående som följd, men till och med hellre det än smärtan. Nu tar jag en enstaka när det är outhärdligt men det går ganska bra.

IMG_0780

Men utöver det har det några av mitt livs bästa veckor och jag ser redan fram emot nästa gång. Det är som att ha kommit hem. Det är något med konsten, samtalen, skrivandet, skratten, sången, musiken. Det är att vara ett med de sköna konsterna i två veckor. Det är som att vara ett med en plats och människorna där. Det är som att höra hemma och bli mottagen med öppna armar.

IMG_0755

IMG_0529

IMG_0460

Tack och skål!

(Swedish short dictionary)