Tyrone Guthrie Centre

by miobrev

tyrone

Mitt år slutade med en underbar överraskning. Jag har blivit antagen att få tillbringa en tid på Tyrone Guthrie Centre på Irland.

Sir Tyrone Guthrie, en känd och drivande teaterdirektör skänkte godset och marken runt omkring till Irländska staten och byggde upp ett  kreativt centrum för inspiration, utbyte och arbetsro för konstnärer, författare, musiker m.fl. Sedan åttiotalet, då det bildades, har många kreativt verksamma fått möjlighet att vistas där under några veckor.

Tyrone_Guthrie

Och de ville ha mig. Det var en överraskning på flera sätt, framför allt för att jag totalt glömt bort att jag ansökt. Jag var så säker på att inte bli antagen att min småländska jantehjärna snabbt förpassade det hela till facket det går allri eller möjligen om en inte förväntar sig nåt blir en inte besviken, eller kanske direkt ner i källarvalvet varför skulle jag!? Och när det ligger så långt in i hjärnvindlingarna så finns det liksom inte.

När jag skrivit färdigt det förra inlägget om drömmar så öppnade jag ett kuvert som blivit liggande några dagar, eftersom jag trodde det var finreklam för lån eller något annat ointressant. Jag skrattade högt när jag tänkte på bloggtexten jag just postat, för ibland blir drömmar verklighet snabbt. Då får man tacka livet, ibland sig själv, och i förekommande fall också Tyrone.

Work can only be universal if it is rooted in a part of its creator, which is most privately and particularly himself. (Sir William Tyrone Guthrie)

Tyrone-Guthrie-Center-Photo-from-their-website-CROPPED

tyrone matsal

Tyrone-Guthrie-Center-Photo-Building-CROPPED

Tyrone-Guthrie-Fellow-Working-in-Window-CROPPED