1 december

by miobrev

Det är den första dagen i första vintermånaden. Jag gör bröd på morgonen innan jobbet. Ligger i sängen och äter det tillsammans med nybryggt kaffe och läser några sidor ur en bok. Det är en sådan här dag värd. Första december. Jag minns hur spännande den här dagen var när jag var liten. Det var julkalender på morgonen, vi sprang ner i gillestugan och i luften fanns något var alldeles nytt. Förhoppningsfullt. Kan man snudda vid den känslan som vuxen får man försöka uppmärksamma den. Det händer inte så ofta.

Brödet är så enkelt att det inte tar mycket längre tid än att göra gröt (vilket jag i och för sig aldrig gör). Ingen jäst, allt finns hemma.

5 dl vetemjöl
1 msk bakpulver
1/4 tsk salt
2 msk sirap
2½ dl vatten

Blanda mjölet, bakpulvret och saltet i en bunke. Häll sedan i vattnet och sirapen, och rör om till en deg. Mjöla händerna, rulla degen i bollar och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Grädda i mitten av ugnen i 200 C, ca 10-15 minuter.

FullSizeRender (4)