11 december. It takes two to tango.

by miobrev

tango-190026_1920

Att släppa det förflutna, ha tillit till framtiden och vara närvarande i nuet. Denna konst, till synes så enkel, tror jag är lyckan. För nuet är väldigt ofta bra.

Idag är det den Argentinska tangons dag över hela världen. När man dansar kan man vara helt i stunden, i kroppen, i nuet. Jag önskar att jag hade dansat mer i mitt liv. När jag var ung var det omöjligt, eftersom det var synd. Det tycker jag är synd. Men jag har tagit igen en hel del. Skulle tro att jag dansat ikapp så att jag är ungefär i trettioårsåldern nu. När jag dör vill jag kunna säga som min kompis mormor sa, när hon vid över nittio års ålder fick frågan om hon kände sig nöjd med sitt liv. “Nöjd? Ja, verkligen. Jag har haft så roligt och jag har dansat så mycket.”

Jag har dansat så mycket.

 

Idag, på tangons dag bjuder jag på ett filmtips.

Om “Tango, gräl och ledbesvär”:

Detta är den första filmen i trilogin om Hans och Kerstin. Här är berättelsen om när de börjar en tangokurs. Vi får följa det strävsamma paret från de första dansstegen fram till kursens slut då de bestämmer att deras nyvunna dansförmåga skall sättas på prov på allvar. Och var dansar man riktig tango om inte i tangons hemland? Sagt och gjort: de åker till Argentina.

Finns gratis på SVT arkiv här:

 tango

 

Foto: https://pixabay.com