8 december. Tillfredsställelse.

by miobrev

Buy presents.

Be present.

Att sitta i denna pyttelilla del av universum och klia sig lite på kinden. Räta på ryggen och titta ut på decembermörkret. Ta ett stort bett på ett rött äpple och känna syrligheten driva fram saliven. Svälja allt på en gång med ett märkligt ljud. Vika ett papper som en svala, för att se om man kommer ihåg hur man gör. Dra med nageln för att göra kanterna skarpa. Plötsligt känna ilska när en tanke på en oförrätt viftar med ett rött skynke. Släppa tanken och låta den försvinna. Höra grannen under öva på sin saxofon, tända ett ljus och se in i lågans mitt, nynna första versen på Koppången. Öppna en låda med gamla brev. Känna doften och tänka på brevskrivarna genom åren. Dra av en strumpa och sedan den andra, lägga fötterna mot elementet. Se någon i ögonen. Säga något. Eller inte. Öppna ett fönster och kasta ut en skrutt. Ta en bok och dra med handen över pärmen och se på omslaget. Sitta en stund till och dra på en filt. Massera lite på benet där strumpans kant satt åt. Gäspa stort.

Jahopp, det var det, det.  

Sen gå och lägga sig och sova.

12151457393_77cadf1125_k

Foto: Rickard Taubner (https://www.flickr.com/photos/mrpianoman)