21 december. Tänk om tänk inte är förutsättningen.

by miobrev

Om världen är den plats du fått, med sina begränsningar och sina möjligheter, om kroppen är den materia du har att gå runt att uppleva världen i. Om du har ett näst intill oändligt antal olika möjligheter att skapa ditt liv, i stora och små beslut. Om förutsättningarna att klara sig finns givna omkring dig, men innehållet till mycket stor del skapas av dig själv. Hur skulle du vilja att ditt liv såg ut?

Hur många av våra begränsningar skapar vi inuti våra huvuden? Tänk om våra möjligheter att leva det liv vi vill, är beroende av att det där dryga kilot hjärnvävnad som sitter skyddat i skallen. Inte av omständigheter. Tänk om våra tankar om begränsningar är våra största begränsningar.

Tänk om tänk inte är förutsättningarna? Om möjligheterna egentligen är oändliga. Om du just idag väljer att göra en enda liten sak på ett annat sätt än vanligt. Om du just idag ändrar riktning en liten, liten aning och det får stor betydelse i framtiden. Om du väljer att utmana de där tankarna som säger att det inte går. Om det är just bara tankar? Måste du då ta hänsyn till dem?

Nej.

IMG_6030