Stickade sockor, en filt och bokrea!

by miobrev

IMG_4492

Djupt djupt inne i sorgens
mörker, glimtar en annan
sorts glädje fram,
en allvarligare glädje,
i grunden besläktad med sorg.
Se magnolian! Den blommar nu.

(Barbro Lindgren)

Sorgen som grogrund för glädjen. Att i förtvivlan och sorg plötsligt känna hur en oväntad känsla av ljus bryter fram. En allvarligare glädje. Ljuset som bryter fram ur en regnmörk himmel. Vänskapen som visar sig vara starkare än rädslan. Sorgerna vi går igenom är ibland väldigt tunga men heller inte de svåra perioderna är konstanta. Tillvaron vrider sig. Vi överlever. Och sedan lever vi igen. En allvarlig glädje är en glädje att ta på allvar.

I min bok “Om natten är samma himmel mörk” har Eva känt sorgen som en tyngd så länge att hon inte längre minns när det startade. Och hon minns inte heller hur det kändes att vara utan den tyngden. Men inte heller hennes liv står still. Och möten förändrar, oavsett om det är nya platser eller människor man möter. Läs om vad som hände med Eva. Resan utmed Kaliforniens västkust är samtidigt en inre resa, både bakåt och framåt.

Hösten kan man antingen göra något bra av eller försöka mota bort. Det förstnämnda är lättare än det andra. Sätta på ett par raggsockor på fötterna, bädda in sig i en filt, ställa en kopp te eller kaffe på bordet. Och så en bok.

Därför BOKREA! Köp min bok till billigaste höstpriset! Endast 120:- plus frakt (gäller t.o.m. 30 september -15). Skicka din beställning till maria.c.bom@gmail.com så får du boken och en faktura på posten.

IMG_4520

(Ja! Kulturrådet gav den litteraturstöd. “Syftet med stödet är att främja mångfald, kvalitet och fördjupning i utgivningen av litteratur samt främja spridning och läsning av litteratur” (SFS 2010:1058, §3).