Att göra sig

by miobrev

 “Life isn’t about finding yourself. Life is about creating yourself.” George Bernard Shaw

9190425547_1f1b04475f_h

Vad vill jag med mitt liv? Var finns min passion? Vad får mig att verkligen känna att jag lever? Åt vilket håll ska jag gå om jag ska gå mot ett liv med mer tillfredsställelse och glädje? Det är frågor att fundera på. Det är frågor jag har ansvar för i mitt liv, vem skulle annars ta ansvar för dem? Vem skulle ens en gång bry sig om dem? I ärlighetens namn. Ingen. Så länge man kliver upp på morgonen, går till sitt jobb eller vad man förväntas göra och sköter sina relationer ok, så finns det ingen som frågar om man vill flyga också. Om man vill höja sig över asfalten då och då och lyfta lite grand. Om man vill andas med det stora Världsalltet och höra pulsslag mot jorden. Om man vill mer. Det är bara man själv som kan göra det. Vägra fastna. Lyfta blicken och höja stegen. Se på himlen och svalorna.

Att få befinna sig i mitten av sitt eget liv. Att inte marginalisera det till något som andra sätter upp för en. Att gå sina egna vägar, det är svårare än man kan tro och balansgången mellan själviskhet och påfyllning av själkraft är en akt att ständigt öva på. Men vi kan lära oss. Vi kan balansera bättre och bättre, ju fler gånger vi hoppar.

13037859814_a9d81d63e9_h “Vårskri”

Foto:Rickard Taubner

(Se fler av hans underbara foton på http://www.flickr.com/photos/mrpianoman/)

Ps! Prenumerera! Se i rubrikfältet. Ds