Alingsås till exempel

by miobrev

Det här med livet. Hur man ska göra för att det ska vara som bäst för mig och andra?

Just nu sitter jag i Alingsås. Det är torsdag kväll och jag har hittat ett mysigt vincafé och nu sitter jag här med ett glas vin och skriver. En torsdag. En ensam torsdag i en småstad. Och severitrisen kom med stora oliver i ljuvlig olja till mig. Nu känner jag mig snäll mot mig själv. Jag tar tillvara stunden och gör något bra av den. När jag kom hit i eftermiddags efter ett par dagars jobb i Göteborg gick jag till bibliotekets konsthall och såg en utställning. Där satt en ensam man och vaktade rummet.  konsthallen. Jag undrar hur många timmar han suttit där, och om om någon annan varit där idag. De hade ljussatt utställningen på ett fantastiskt sätt, jag sa det till honom och han blev väldigt glad, jag märkte det. Han kanske blev glad att få ett avbrott, glad att någon kom. Glad att någon uppskattade hans jobb. Så gick jag ut därifrån och kände mig glad, jag med. Sedan gick jag till en affär och tittade på smink. Jag frågade en kvinna om hon visste skillnaden mellan två olika mascaror. Hon tittade på mig och sa att jag nog fick fråga expediten, jag bad om ursäkt och sa att jag trodde hon jobbade där eftersom hon gick utan jacka. Först då såg jag att hennes man stod en bit ifrån med hennes kappa i famnen. Jag tittade lite närmare och såg att hon säkert var åttio. ”Jag blev pensionär för över tjugofem år sedan” sa hon och sedan fnittrade hon en lång stund, och mannen lyste och jag skrattade med och sedan gick jag fram till kassan och betalade utan att ta reda på skillnaden. För vad spelar det för roll om mascaran böjer eller förlänger, är dark black eller midnight black. Det är ju skrattet som gör hela skillnaden. Både på hur man känner sig och hur man ser ut. Så det här med livet. Som jag tänkte på. Det blev bra idag. Ganska lätt och väldigt fint. I want to keep myself in the light.

keep me

keep your head up

Fingraffitti i Alingsås